Gastouder worden bij Via Onzz

Heeft u plezier en passie in het omgaan met kinderen? Heeft u de tijd en ruimte om de zorg voor kinderen eventueel ook te combineren met uw eigen gezin? Dat zijn de eerste voorwaarden om gastouder te worden!

Gastouder worden bij Via Onzz

Sluit u aan bij Via Onzz. Dan heeft u een professionele organisatie achter zich waarop u altijd kunt terugvallen. U vangt binnen uw gezinssituatie één of meerdere kinderen op waarbij persoonlijke aandacht voorop staat. Voorlezen, knutselen of lekker naar buiten? De gewone dagelijkse dingen kunnen met en voor kinderen al een feest zijn en u levert hiermee een positieve bijdrage aan hun ontwikkeling. U volgt ook de ontwikkeling van de kinderen en geeft aan ouders door wat u ziet. Werken met een methodiek is ook een optie.

Ook het contact met de ouders maakt een belangrijk deel uit van uw werk. Via Onzz begeleidt u bij het maken van heldere afspraken en ondersteunt u bij eventuele (opvoedings)problemen. Als gastouder bij Via Onzz staat u er nooit alleen voor!

Waar moet je aan voldoen?

Als u aan alle eisen voldoet, melden wij u aan bij de gemeente voor registratie in het Landelijk Register Kinderopvang. Een GGD-inspecteur bezoekt opvanglocatie. Bij een positief advies van de GGD inspecteur aan de gemeente wordt u in dit register opgenomen door de gemeente. Als (beginnend) gastouder kunt u bij alles rekenen op begeleiding door de bemiddelingsmedewerker.

De route om gasterouder te worden is als volgt:

Is er een klik voor de juiste samenwerking?

Wat doet Via Onzz verder voor de gastouders waar zij mee samenwerkt: