Wat is gastouderopvang?

Kinderopvang met het vertrouwen van thuis

Steeds meer ouder(s) kiezen voor gastouderopvang. Deze vorm van professionele kinderopvang vindt bij de gastouder. Steeds hetzelfde gezicht dat de volle aandacht en tijd besteedt aan jouw kind(eren), in een huiselijke sfeer en een vertrouwde omgeving.

 

Waarom gastouderopvang?

Kleine groepjes kinderen, veel individuele aandacht
Gastouderopvang is kleinschalig maar toch met meerdere kinderen. Veel persoonlijke aandacht van de gastouder maar toch speelkameraadjes in de buurt. Er zitten maximaal 6 kinderen in een groep. Leeftijden variëren van 0 tot 13 jaar.Vast gezicht in een vertrouwde en huiselijke omgeving

De opvang vindt plaats in het huis van de gastouder of bij de ouder(s) thuis. Steeds een vertrouwd gezicht in een huiselijke omgeving. Dit staat het meest dichtbij het vertrouwde gevoel dat een baby of kindje nodig heeft.

Flexibel af te spreken aantal uren en tijden

Gastouders zijn vaak heel flexibel en kunnen bijvoorbeeld ook een keertje koken voor je kind of je kind extra opvangen. Ook ’s avonds of in het weekend zijn er mogelijkheden bij sommige gastouders.

In de buurt van je huis, werk of school

Speelpleintjes, vriendjes uit de buurt, een park, winkels of de school in je buurt is natuurlijk lekker vertrouwd. Maar het biedt ook gemak. Weinig reistijd met je kind. In sommige gevallen is opvang dichtbij het werk prettiger.